Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2010 16:18 - Борисов обеща хляб за 7000 души в Кърджалийско
Автор: omurtak Категория: Новини   
Прочетен: 678 Коментари: 1 Гласове:
0



“Минимум 3000 души ще работят на каскадата “Горна Арда” , а над 6-7 хиляди ще си изкарват хляба, докато се построи.” Това обеща вчера премиерът Бойко Борисов на среща с местните в Кирково, Кърджалийско.

За първи път след парламентарния вот той застана очи в очи с хората от региона. Които не успяха да влязат, слушаха премиера и министрите Цветан Цветанов, Вежди Рашидов и Мирослав Найденов от тонколона на входа.

Борисов обясни защо досега не е идвал в региона: “Изчакахме, за да се убедите сами, че никой няма да сменя имената ви, нито ще ви изселва, няма тормоз, няма втори възродителен процес, както ви плашиха от ДПС. Второ, беше важно да подпишем с Австрия за “Горна Арда”. Този проект означава реални пари. И трето, искахме да ви дадем 116 млн. лв. за тютюна.”

Агитка от тютюнопроизводители суфлираше на всяка дума, която ехтеше от тонколоната. “Кога, кажи, де, кога ще получим парите?”, караше се на високоговорителя мъж с дебел златен ланец. Сякаш чул, Борисов обясни, че още идната сряда Миро Найденов ще стартира отпускането на парите. Мъжът с ланеца веднага провери коя дата е това. И информира останалите: “28-и”.

“Когато от ДПС дойдат, да ги питате защо гръцките производители на тютюн са взимали по 750 млн. лв. да се преориентират в дейността, а за вас не са направили нищо”, каза Борисов.

“Ако не гледаме тютюн, изходът е канабис да садим, тогава има шанс да оцелеем”, коментираха обаче хората пред залата.

На тръгване от Кирково жена застана с бебето си пред премиерския кортеж и заяви, че няма да се махне, докато не говори с Борисов, предаде “Фокус”. Шерие Исмаил от с. Фотиново била принудително отстранена. Тя искала да пита премиера защо трябва да връща майчинските си, след като е регистриран земеделски производител.

По-късно премиерът се срещна и с жителите на Кърджали в градския театър. Гражданин го посъветва, че “само здравата ръка ще изведе от блатото тази държава”. “А, недей моля те, да говориш така. И без това ни обвиняват в полицейщина. Не е демократично това, което искаш”, развесели се премиерът.



Тагове:   хляб,   обеща,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - ....ТОВА ЗА КАНАБИСА , ИЗОБЩО НЕ Е ВЯРНО....
22.07.2010 16:29
В РОДОПИТЕ , ГЛЕДАНЕТО НА ОВЦЕ Е ПО-ЛЕКО , ОТКОЛКОТО ДА СЕ ГЛЕДА ТЮТЮН!
КУЧКАРА ,/мин.НАЙДЕНОВ /ОБАЧЕ, НЯМА ОПИТ ...ЗАТОВА И НЕ ЗНАЕ ,ЗА ДА ГО КАЖЕ И ПРЕДЛОЖИ!
ОВЧЕТО СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ , СЕ КОТИРАТ ЧУДЕСНО, НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ПАЗАР!
АГНЕШКОТО МЕСО---СЪЩО!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: omurtak
Категория: Новини
Прочетен: 28936
Постинги: 11
Коментари: 19
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930